EFFECTIEF VERGADEREN

Training Relational Presence® voor organisaties en teams

Wij begeleiden al jaren intensief teams om tot een betere samenwerking te komen. Wat is bijna altijd het antwoord op de vraag: “Wat kan er beter in dit team of in deze organisatie?” Communicatie!

Zou je ook de wijze waarop er binnen jouw team wordt gecommuniceerd blijvend naar een hoger plan willen tillen?

Zou je wensen dat jij en je teamleden, in staat zijn om:

 • Elkaar te inspireren tijdens een vergadering?
 • Zich vrij te voelen om zich uit te spreken?
 • Alles te zeggen wat nodig is om de ambities van het team waar te maken?
 • Echt te luisteren naar elkaar?
 • Energie te krijgen en voelen tijdens en na de vergadering?
 • Verantwoordelijkheid te nemen om iets toe te voegen, iets te creëren in plaats van af te wachten wat er gebeuren gaat?

 

Vergadervaardigheden

 

Weer een vergadering. Zucht…..
Dat kost tijd. Het vreet vaak energie. En ze zijn ook niet zo effectief als we graag zouden willen.
Toch…?

Het probleem is meestal niet dat deelnemers zich niet uiten. Maar meer dat er niet echt geluisterd wordt naar elkaar. In ieder geval niet met volle aandacht. De verbinding is vaak ver te zoeken tussen de deelnemers van de vergadering.

De aanwezigen zijn vaak te veel gericht op hun eigen gedachten en gevoelens. Sommigen wachten alleen maar op het moment van stilte, zodat ze hun punt kunnen scoren. Anderen wachten misschien stilletjes tot de vergadering uiteindelijk beëindigd wordt, omdat ze ervan uitgaan dat ze toch niet gehoord zullen worden.

Wat is er dan nodig?

Onze beproefde methode is gebaseerd op Relational Presence®. Een ogenschijnlijk simpele methode om te leren welk gedrag direct invloed heeft op hoe je jezelf kunt zijn. Dat er voor zorgt dat je zelf beschikbaar bent voor verbinding met de ander.
Met wat je leert in de training ontstaat er veiligheid. Om te kunnen zijn wie je bent en dat heeft direct invloed op de teamdynamiek. Daarmee komt er op tafel waar het echt over moet gaan.

Vergaderingen zullen veel effectiever zijn, waarbij de deelnemers met volle energie aanwezig zijn. Daarmee zal ook de betrokkenheid bij het team en de organisatie toenemen.
Dat wil toch iedereen?

En misschien net zo belangrijk…….

is het creëren van draagvlak. Hoe zorg je er voor dat als een besluit wordt genomen er ook concrete actie wordt ondernomen om het besluit tot uitvoering te brengen. In onze training combineren we de filosofie van Deep Democracy met die van Relational Presence®. In simpele taal betekent dit, dat de wijsheid van de minderheid wordt meegenomen in je besluitvorming. De discussie met elkaar vindt plaats in verbinding met elkaar. Besluiten worden genomen in de vergadering en niet bij het koffiezetapparaat. Meer weten over de kracht van Deep Democracy? We maken graag een afspraak en vertellen je hoe dit ook van waarde kan zijn voor jouw team of organisatie.

De Relational Presence® methode geeft je het bewustzijn en de vaardigheid om vanuit een compleet ander niveau te starten. Om authentieke verbinding te hanteren als het fundament van de communicatie. Met deze methode, of misschien wel filosofie, worden vergaderingen energiek en effectief.

Boek nu ook een training Relational Presence® voor je team om te komen tot energieke en effectieve vergaderingen.

In de training leren de deelnemers hoe zij:

 • Volledig present en in het moment te zijn met degene tegen wie zij spreken en naar wie zij luisteren
 • Oprecht en ontspannen in verbinding staan met anderen en met zichzelf
 • Zich uitspreken over wat zij vinden en voelen in relatie tot de inhoud
 • Op een diep niveau luisteren naar de ander zonder te interrumperen
 • Een sfeer creëren waarbij er ruimte ontstaat voor creativiteit en wijsheid bij het veranderen van het perspectief.